De heren armband; welke kies jij?

In de wereld van mannenaccessoires zijn armbanden tegenwoordig niet meer weg te denken, wat natuurlijk niet gek is, want met honderden verschillende soorten en kleuren zijn deze stijlvolle sieraden geschikt voor iedere man.

Het dragen van de juiste armband creëert een unieke look en voegt een extra dimensie toe aan de rest van je outfit. Zo hoef je dus geen ‘fashion’ expert te zijn om een stijlvolle look bij elkaar te zoeken en zie jij er verzorgd, trendy én zelfverzekerd uit. Of je nou gaat voor casual, business of juist formeel; met een goed gekozen polssieraad voeg jij een extra dimensie toe aan je outfit en haal jij het meeste uit iedere gelegenheid.

Ben je nou nog niet zo thuis in het uitkiezen van de juiste accessoires of denk je dat jij voor het dragen van een toffe armband simpelweg niet bent gemaakt? Duik met ons mee in de vier populairste soorten armbanden en laat ons jou helpen bij het uitkiezen van het perfecte ontwerp.

Armband van leer

Zie jij het hebben van een polssieraad wel zitten, maar heb je nog nooit eerder een armband gedragen? De kans is groot dat jij je nog niet helemaal zeker voelt wat betreft fit en design, en dat is niks om gegeneerd over te zijn.

De leren band is een goed sieraad om mee te beginnen, aangezien het stoere karakter van de gebruikte materialen een ruige touch aan jouw outfit kunnen geven.

Zo zal je je geen moment onzeker voelen over de mannelijkheid van jouw nieuwe armband en kies je een polssieraad welke je met veel plezier kunt dragen.

Wil jij jouw eerste armband met een zeker en veilig gevoel aanschaffen, maar wil je niet perse settelen voor een ‘veilige’ keus? Een leren armband kan dan de oplossing zijn.

De ruige look die deze armbanden met zich meebrengen wordt vaak bepaald door de breedte van de band en de kleur van het leer. Zo kies je voor een stoerdere uitstraling eerder voor een brede zwarte band, en voor een wat rustiger effect juist voor een dunnere band met meer bruin.

Denk daarnaast ook aan jouw postuur wanneer je een armband uitzoekt, en zorg ervoor dat je een fit selecteert welke jou op de juiste punten aanvult. Zo kun je als lange slanke vent beter een bredere armband dragen, en als kortere of volle man juist beter een smalle of dunne uitvoering.

Stalen armband

Dit stoere materiaal geeft deze schakel armband robuuste karaktereigenschappen met een stevig frame; wat niet alleen tof is qua stijl maar ook in kwaliteit veel voordelen heeft.

Ook hier wordt de look bepaald door het soort staal en kun je door de juiste uitvoering te kiezen een effect creëren dat past bij jouw persoonlijke stijl. Zo komen stalen armbanden die wat breder zijn vaak stoerder en luxe over, waar slankere banden juist verfijnd en elegant zijn.

En niet te vergeten is de finish van het materiaal, want tussen een glanzende of matte armband zit een wereld van verschil. Een glanzende stalen band kan soms ‘goedkoper’ en minder klassiek ogen, terwijl een matte finish juist een stoerder en robuust effect heeft. Het is dus belangrijk om bij het kiezen van jouw sieraad na te gaan wat qua stijl bij je past zodat je jouw nieuwe sieraad met zelfverzekerdheid kunt dragen.

Kralen armband

Wanneer je op zoek bent naar een stijlvolle armband met een luxere uitstraling is een band van kralen perfect voor jou geschikt. Een goed exemplaar bestaat uit kralen van hoogwaardige kwaliteit en straalt vaak wat meer ‘klasse’ dan de tegenhangers uit.

Maar helaas zijn niet alle kralen armbanden hetzelfde en kost het soms best wat werk om het juiste exemplaar te pakken te krijgen. Ga dan ook selectief en grondig te werk wanneer je een nieuwe armband uitzoekt én let goed op de gebruikte materialen en kwaliteit.

Plastic kralen geven een band bijvoorbeeld vaak een ‘goedkope’ uitstraling en banden op basis van touw kunnen snel loslaten, terwijl een band bestaande uit een basis van leer juist lang meegaat en vaak een betere optie is voor langdurig gebruik is. Begin dus met kritisch oog aan jouw zoektocht!

Een band met houten kralen geeft al een meer verfijnde look, maar wanneer je echt wilt gaan voor luxe kun je beter kiezen voor kralen van steen. De textuur van steen geeft de armband een unieke en klassieke uitstraling, waardoor je deze prachtige banden bijvoorbeeld ook goed bij zakelijke gelegenheden kunt dragen.

Armband van touw

Last but not least, onze favoriet; de heren ARMBND van touw.

Voor mannen die pas net beginnen met het uitzoeken van een armband, maar ook voor mannen die al jaren geleden voor de charmes van armbanden zijn gevallen, is dit toffe sieraad een echte aanwinst en een populaire optie voor het opschroeven van jouw outfit.

Deze musthave is zeer geliefd, en dat is niet voor niets! Deze stijlvolle accessoires zijn eindeloos te combineren met elkaar, verschillende outfits of zelfs andere armbanden en bestaan uit duurzaam materiaal. Match jouw armband met een stoere jeans, pantalon of juist een klassieke blouse en voeg een persoonlijk tintje aan jouw garderobe toe.

De meeste armbanden van touw komen in meerdere kleuren, waardoor er altijd wel een is die goed bij jouw persoonlijke stijl zal passen. ARMBND ontwerpt banden van scheepstouw in meer dan 10 klassieke en 4 gecombineerde kleuren én geeft jou de mogelijkheid een sluiting te kiezen in jouw favoriete tint. Zo creëer je met een ARMBND naast een hippe look ook een wat ruiger karakter en geniet je van een veelzijdig sieraad.

Daarnaast vormt deze stijl een echte zomer essential en zie je de banden wanneer het zonnetje weer begint te schijnen al snel veel opduiken. Voeg jouw ARMBND toe aan een zakelijke, casual of zomerse look; wat je ook kiest, dit sieraad staat altijd goed!

Met deze handige tips baan jij je een weg door de talloze mogelijkheden van mannen sieraden en kies jij gemakkelijk de perfecte armband uit. Welke stijl jij ook kiest, met het juiste exemplaar kun je de plank eigenlijk niet misslaan!

Winkelwagen
Scroll naar boven
Vraag stellen
Heb je een vraag?
Hi! Ik ben Danny van ARMBND. Ik help je graag als je vragen hebt over het merk ARMBND, onze producten en/of bestellingen.