Het Valentijnscadeau voor de Man | 5 Originele Tips

Een valentijnscadeau voor je man kopen, dat is geen gemakkelijker opgave. Weet jij ook nooit wat voor valentijnscadeau man je voor jouw man moet kopen? Mannen zijn lastige wezens en het is niet makkelijk om ze te verrassen. Daarom helpen we jou een handje met 5 tips voor valentijnsdag. Het valentijnscadeau voor mannen waarmee je echt voor de dag kan komen bij jouw man of vriend.

Het jaar 2020 is aangebroken, de feestdagen zitten er weer op. Allerlei dagen die in het teken stonden van gezelligheid, lekker eten en natuurlijk mooie cadeau’s. Zo was iedereen in Nederland al met Black Friday aan het inkopen geslagen, natuurlijk moesten daarna de Sinterklaascadeaus worden gekocht en als klap op de vuurpijl alle kerstcadeau’s voor familie, geliefden en vrienden.

Nu al die cadeau’s in de pocket zijn kunnen we in de eerste maanden van het nieuwe jaar even rustig achteroverleunen, toch? Nee hoor, niets is minder waar. De volgende feestdag staat alweer voor de deur. De dag van de liefde is het dit keer, oftewel Valentijnsdag. 14 februari 2020, de dag van de liefde waarbij je wordt geacht om voor je vrouw/vriendin of man/vriend een romantisch en origineel cadeau te kopen.

Een Valentijnscadeau voor je man kopen

Nu is het voor de mannen die een valentijnscadeau voor hun vriendin/vrouw moeten kopen niet zo erg ingewikkeld. De meeste vrouwen geven je zo een waslijst met dingen die ze willen krijgen van hun geliefde. En als ze dat niet op een briefje schrijven en overhandigen, dan geven ze gedurende het hele jaar genoeg hints waarmee je zou moeten weten wat ze graag van je krijgt. Of dat nou voor valentijnsdag, voor haar verjaardag, voor kerst of gewoon zomaar is, die hints krijg je.
Helaas maken de mannen het veel lastiger voor onze vrouwen om voor valentijn een origineel valentijnscadeau voor mannen te kopen. Mannen weten namelijk vaak niet wat ze willen krijgen van hun vrouw of vriendin. Als ze al iets nodig hebben dan kopen ze dat meestal direct. Zo blijft er voor de vrouw in kwestie weinig meer over om haar man mee te verrassen.

Waar moet het valentijnscadeau man aan voldoen?

Natuurlijk kan je jouw man verrassen met een reep chocolade of een bloemetje bij het tankstation voor Valentijn, maar daar blijkt natuurlijk niet uit dat je heel erg veel om hem geeft. Daaruit blijkt zeker ook niet dat je de moeite hebt genomen om hem te verrassen met iets origineels. Dat doe je niet eens voor kennis waarbij je op het laatste moment besluit om op zijn of haar verjaardag langs te gaan.
Al iets beter maar nog niet bijster origineel zijn het traditionele doosje Belgische bonbons of de bos met rode rozen. Natuurlijk zijn dit wel de cadeaus die veel mannen voor hun vrouw kopen tijdens Valentijnsdag, maar met zulke valentijnscadeau’s maak je jouw man of vriend waarschijnlijk niet blij. Wij mannen steken nou eenmaal iets anders in elkaar.
Uiteindelijk vindt jouw man of vriend het gewoon erg leuk om iets te krijgen (of ondernemen) waarbij hij ziet dat je er moeite voor hebt gedaan. Dat kan zijn dat je je heel erg verdiept hebt in zijn wensen, dat je dus goed naar hem hebt geluisterd. Maar het kan ook betekenen dat je heel veel moeite hebt gedaan om hem te verrassen, waaruit blijkt dat je tijd voor hem investeert en je het jezelf dus niet te makkelijk maakt.
Je hoeft met Valentijnsdag dus ook niet aan te komen met de standaard cadeaus als een boormachine of een krat bier, sokken of dat nieuwe boxershort-merk. Altijd leuk om te krijgen voor een man, maar allesbehalve origineel. En uit originaliteit en inzet blijkt dat je veel om hem geeft. Dat zou hij namelijk ook voor jou doen, toch?

Wij helpen de vrouwen graag om dit valentijns-dillema te verhelpen.

#5 Geef hem speciale Valentijnscadeaubonnen

Valentijnscadeaubon | ARMBND
Speciale Valentijnscadeau bonnen? Ja, je leest het goed. Dit zijn cadeaubonnen die je niet in de winkel koopt, maar die je zelf bedenkt en maakt. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er een cadeaubon van bedenken. Denk bijvoorbeeld aan een cadeaubon:

  • om samen uit eten te gaan (hij bepaalt welk restaurant)
  • naar de bioscoop of  lekker op de bank netflixen met zijn favoriete film
  • een bon waarmee jij dat rotklusje voor hem opknapt (stofzuigen of het vuilnis buiten zetten)
  • een massage
  • etc.
  • etc.
  • hier kan je jouw creativiteit zijn gang laten gaan.

Natuurlijk mag jij ook voorwaarden aan de bonnen stellen, bijvoorbeeld dat hij ze niet allemaal in één keer mag inruilen. Er zijn namelijk zat mannen zonder geduld en dan is het plezier er gauw af. Je kan bedenken dat hij er maximaal eentje per maand mag inwisselen en dan geef je hem 12 cadeaubonnen. Zo heeft hij het hele jaar plezier van zijn valentijnscadeau man.

#4 Bezoek een bierbrouwerij met hem

Bieren als valentijnscadeau voor jouw man | ARMBND
Het zou kunnen dat hij het liefs bier drinkt met zijn vrienden en dat dit idee bij jou misschien wat vraagtekens oproept. Maar hij zal het dan ontzettend waarderen en op prijs stellen dat jij zin hebt om samen met hem de oorsprong van een biersoort te achterhalen. Vergeet niet dat het ook erg interessant is om over zo’n proces meer te weten. Nederland kent heel veel verschillende speciaalbieren en meerdere biermerken brengen je in de gelegenheid om hen te bezoeken. Kijk hier eens voor een tiental verschillende brouwerijen die een bezoekje waard zijn. Houdt hij meer van wijn? Ga dan niet naar een bierbrouwerij, maar dat is logisch.

#3 Een speciale valentijnsdag of een valentijnsweekend voor hem

Valentijnsweekend als valentijnscadeau man| ARMBND
Een hele dag of zelfs een heel weekend dat in het teken staat voor jouw man of vriend. Dat klinkt als een hele opgave waarbij er een hoop geregeld dient te worden, maar dat valt uiteindelijk reuze mee. Als hij echt zoveel voor je betekend, is het een fluitje van een cent. Je zult zien dat je het nog leuk vindt om te organiseren ook. Jouw Valentijn heeft (als het goed is) niets in de gaten en dat maakt het juist leuker. Zorg ervoor dat jullie een ochtend/middag programma hebben met een leuke activiteit. Denk bijvoorbeeld aan voetgolfen, karten, lasergamen (echte mannendingen) of misschien wel wat minder activiteit als een boottocht, een bezoek aan zijn favoriete voetbalclub of ga naar een beurs met betrekking tot die ene hobby (waar jij niet zo vaak interesse in hebt). Je doet het namelijk helemaal voor hem. Daarna ga je samen lekker samen uit eten, ga je naar de bios of bedenk je een alternatief avond programma. Als klap op de vuurpijl kan je de nacht zelf nog invullen. 😉 Heb je een heel weekend tot je beschikking? Een stedentrip is natuurlijk helemaal top, zeker als je hem goed wilt verrassen. Maar dan moet je wel toegang hebben tot zijn agenda en zijn eventuele afspraak voor dat betreffende weekend blokken of verzetten. Zorg er voor dat je een vertrouweling (een vriend van hem) in de arm neemt om je te helpen.

#2 Een parfum op maat

valentijnsparfum mannen Valentijnscadeaubon | ARMBND
Een luchtje is op zich niet heel origineel als valentijnscadeau man, dat geven geliefden al sinds mensenheugenis aan elkaar. Maar het is een stuk origineler en unieker als je jouw man een geur geeft die niemand anders ter wereld heeft of kent. Dat is pas exclusief. Je kan daarvoor een aantal parfumhuizen bezoeken die een parfum kunnen samenstellen op basis van je huid en karakter. Helaas is dit cadeau alleen maar weggelegd voor de allerrijksten. Zo’n geur is namelijk helemaal niet goedkoop. Het luchtje gaat wel z’n hele leven mee en daar maak jij (als het goed is) ook deel van uit. Wil je het nou iets betaalbaarder houden, dan wordt het helaas een stukje minder exclusief. Probeer eens naar de parfums van Creed of Le Labo. Niet zo extreem duur, maar toch erg exclusieve parfums die een man niet zomaar als kerstcadeautje krijgt.

#1 Een handgemaakte armband uit Nederland

Het is natuurlijk niet puur toevallig dat wij dit artikel op onze website plaatsen. Het ideale valentijnscadeau man weten wij als geen ander! De eerste plaats geven we dan ook graag aan onszelf en wij (mannen) vinden het ook daadwerkelijk een prachtig cadeau om te krijgen. Een op maat en met de hand gemaakte armband. Een sieraad dat hij iedere dag kan (en zal) dragen en waarbij hij aan jou denkt. Niet alleen dat, de ARMBND geeft aan dat je in staat bento m origineel te denken en je dus niet aan komt met een afgezaagd armbandje dat je ook in China had kunnen kopen. De ARMBND is overigens ook nog een stuk betaalbaarder dan de nummer 2 uit deze lijst. De ARMBND heb je al voor 39,95 euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top