De armband als stijl accessoire

Wist je dat koningen en krijgers vroeger al armbanden droegen? Niet omdat het mooi om hun polsen stond, maar het had in die tijd een specifieke betekenis voor hen.

De geschiedenis van de armband

Mannen in de prehistorie droegen ook al armbanden, maar dan om de slechte geesten weg te jagen of als geluksbrenger, een soort klavertje vier zeg maar. Toen werden armbanden niet gemaakt van leer, metaal of touw, maar van botten en schelpen. Na de prehistorie droegen de koningen en krijgers armbanden om hun macht en rijkdom uit te stralen. Die armbanden werden toen gemaakt van edelmetalen als zilver en goud.

De armband voor iedereen

Pas later in de 20ste eeuw werden de technieken om armbanden te maken steeds beter ontwikkeld. De armbanden werden daardoor goedkoper, waardoor ze door alle mensen in ieder laag van de bevolking gedragen konden worden, niet meer alleen door de elite.

Waar er voor vrouwen al die jaren heel veel keuze is geweest in een grote verscheidenheid aan armbanden, is dat voor mannen pas sinds een aantal jaren het geval. De armband voor de man heeft niet meer de betekenis van een geest-wegjagend sieraad of statussymbool, maar vandaag de dag wordt het gezien als een stijl accessoire. We kennen nu onder andere de schakel-armbanden en manchet-armbanden van metaal, kralen armbanden van steen, leren armbanden en wat ons betreft de meest stijlvolle categorie: de touw armbanden.

Touw armbanden van ARMBND

De touw armbanden van ARMBND zijn handgemaakt die bestaan uit authentiek gevlochten touw en een roestvrijstalen magneetsluiting. Met een minimalistisch design en hoge kwaliteit materialen onderscheidt ARMBND zich van andere heren armbanden. ARMBND creëert haar producten met oog op kwaliteit en efficiëntie. De unieke armband wordt met een diameter van 8 mm rond gevlochten, wat ARMBND zijn slijtvaste en stevige karakter geeft. ARMBND is voorzien van een nauwkeurig ontworpen sluiting waarin 3 magneten worden verwerkt om een ijzersterke verbinding te creëren.

Na iedere bestelling gaat onze artisan direct aan de slag, en wordt de armband met volledige aandacht en precisie speciaal op maat gemaakt.

Zelfs de verpakking is met zorg bedacht, iedere ARMBND wordt geleverd in een rond zwart blik en een luxe verpakking, zodat de armband natuurlijk goed beschermd wordt en ideaal als cadeau is te geven. Als bewijs van maatwerk wordt iedere verpakking getekend door de artisan die jouw ARMBND heeft gemaakt.

100% Stijlvol. 100% Handgemaakt. 100% Hollands.

Brace yourself
ARMBND

Winkelwagen
Scroll naar boven
Vraag stellen
Heb je een vraag?
Hi! Ik ben Danny van ARMBND. Ik help je graag als je vragen hebt over het merk ARMBND, onze producten en/of bestellingen.