Ben je op zoek naar stoere armbanden voor mannen?

Dat mannen meerdere sieraden dragen is allang niet meer iets van vroeger. Iets meer dan 5 jaar geleden droegen mannen met name een horloge en soms een opvallende ketting of ring. Tegenwoordig zie je die laatste twee minder vaak, maar een ander sieraad is daarvoor in de plaats gekomen: de stoere armband.

Zowel jongens als mannen maken hun outfit compleet met een stoere armband. Een outfit zonder horloge werd al jaren gezien als “nog niet af” en de armband heeft inmiddels deze zelfde positie ingenomen. Je kan de stoere armband samen met je horloge dragen of juist om de andere pols. Ook is het combineren van meerdere armbanden een veel geziene mogelijkheid. Dit kunnen dezelfde soort armbanden zijn, of juist allemaal verschillende armbanden. Al moet het natuurlijk ook geen circus worden.

Verschillende soorten stoere armbanden

De stoere armbanden zijn er dan ook in alle soorten en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld grote exemplaren van roestvast staal, leren armbanden die meerdere keren om je pols gaan, armbanden gemaakt van kralen en de categorie waar wij onszelf in bevinden: de stoere armband van touw. Natuurlijk zijn er nog veel meer variaties, maar voor dit artikel focussen we ons op de stoere touw armband.

Armband van touw

Natuurlijk is de gevochten armband wat ons betreft één van de stoerste armband die je nu op de markt kan vinden. Dat is ook precies de reden waarom wij het merk ARMBND hebben ontwikkeld en zelf zo graag touw armbanden dragen.

Het stoere imago van de touw armband heeft deze volgens ons te danken aan de combinatie van totaal verschillende materialen. Het elegante touw geeft de armband iets natuurlijks terwijl de RVS sluiting juist een hele strakke en solide uitstraling heeft. Ondanks deze totaal verschillende materialen zorgt het minimalistische design er voor dat het geen circus wordt. Dat minimalisme draagt dus ook voor een groot deel bij aan het stoere imago.

Ook de robuustheid van de armband maakt hem stoer. De armbanden zijn vaak minimaal 6 mm dik en dit loopt soms op tot 4cm dikte (!). De mannenpols is gemiddeld genomen natuurlijk een stuk breder dan bij dames, een dun armbandje heeft daarom verhoudingsgewijs veel minder snel een stoer uiterlijk. Daarom wordt er gebruik gemaakt van een grof geweven touw.

De touw armbanden van ARMBND

ARMBND kent een zeer rijke collectie van verschillende kleuren stoere armbanden. Zo kan het touw worden gekozen in veel verschillende natuurlijke kleuren en ook de metalen magneetsluiting is er in verschillende uitvoeringen. Tijdens de ontwikkeling van onze touw armband hebben we kleuren geselecteerd die goed aansluiten op de kledingkeuze van de moderne man. Er is opzettelijk voor gekozen dat niet iedere kleur te koop is. Het moet natuurlijk wel een stoere armband blijven.