de duurste armbanden

De 3 duurste armbanden ooit geveild

Armbanden zijn al vele eeuwen lang geliefd binnen verschillende culturen. Ze worden voor de sier gedragen, maar zijn vaak ook een statussymbool. Dat geldt ook voor onze eigen ARMBND collectie. Zo hebben mannen een eigen voorkeur ten opzichte van vrouwen en kiezen ze vaak een specifieke heren armband die past bij hun persoonlijkheid.

De waarde van hele dure armbanden wordt vaak bepaald aan de hand van het unieke ontwerp, het materiaal, de zeldzaamheid en de voorgeschiedenis. Om de zoveel jaar bieden rijke gegadigden tijdens veilingen van bijvoorbeeld Sotheby’s en Christie’s op de meest exclusieve sieraden, waaronder bijzondere armbanden. Maar wat zijn eigenlijk de 3 duurste armbanden die ooit zijn geveild?

3. Bulgari Emerald Diamond Bracelet – 4 miljoen dollar, 2011

Deze prijzige armband werd geveild door Christie’s in 2011. De prestigieuze armband bevat 13 zeldzame smaragden uit Colombia en Zimbabwe. Deze edelstenen hebben een heldergroene kleur en zijn zeer kostbaar. Tussen de smaragden liggen unieke diamanten. Ze gelden als de hardste grondstof op aarde en slechts een vijfde van de diamanten kunnen uiteindelijk in sieraden worden verwerkt.

Beide edelstenen zijn gecombineerd in platina gemonteerd tijdens het vervaardigen van de armband. De Britse acteur Richard Burton gaf dit sieraad in de jaren zestig als verjaardagscadeau aan zijn toenmalige vrouw Elizabeth Taylor. Hij kocht de armband in Rome bij de fameuze Bulgari boetiek aan de Via Condotti, tijdens de opnames van de film Cleopatra. Daarin spelen beiden een hoofdrol. Burton heeft naderhand weleens gezegd dat hij Elizabeth Taylor liet kennismaken met bier en dat zij hem liet kennismaken met Bulgari. Ze trouwden twee keer met elkaar.

2. Gulf Pearl Parure – 4.1 miljoen dollar, 2006

De Gulf Pearl Parure is een collectie van verschillende sieraden en is ontworpen door de juwelier Harry Winston. Die verkocht deze sieraden ooit aan een rijke koninklijke familie. Mogelijk die van Saoedi- Arabië.

In 2006 werd de collectie weer verkocht tijdens een Christie’s veiling. De armband leverde iets meer dan 4 miljoen dollar op. Het heeft een lengte van 19.5 centimeter en bevat in totaal 24 diamanten. De helft is marquise geslepen en de andere helft is briljant geslepen. De rij diamanten wordt begrensd door tientallen bolvormige parels. In het midden is de armband iets breder en hier zijn dan ook de grootste diamanten en parels te vinden. Richting het uiteinde wordt de armband steeds smaller.

Het is één van de duurste armbanden die ooit is verkocht. De Gulf Pearl Parure bevat ook nog bijzondere oorbellen, een ring en een collier.

1. Onyx Diamond Panther – 7 miljoen dollar – 2010

Vervaardigd door ontwerpster Jeanne Toussaint van Cartier in Parijs rond 1952. De armband heeft een lengte van 195 millimeter en toont een uitgestrekte panter die bestaat uit vele diamantjes en onyx mineralen. Hoewel er meerdere steentjes missen, is het nog steeds voor een fors bedrag onder de hamer gekomen tijdens een veiling van het bekende veilinghuis Sotheby’s.

Destijds waren er nog twee gegadigden die via telefonische biedingen elkaar probeerden af te troeven met een steeds hoger bod. Met als gevolg het hoogste bedrag ooit voor een armband. Het gerucht is dat Madonna de armband heeft gekocht. Ze was op dat moment bezig met de productie van de film W.E. over het leven van Wallis Simpson en was een groot bewonderaar van haar.

De Onyx Diamond Panther was ooit in eigendom van Simpson, destijds een Amerikaanse socialite. Ze werd een maîtresse van de Britse koning Edward. Hij was in 1936 kortstondig koning van het Verenigd Koninkrijk, maar om met Simpson te trouwen moest hij zijn koningschap opgeven. Simpson was al twee keer gescheiden en dat viel niet in goede aarde bij de Britse regering en het parlement. Dus werd de broer van Edward koning en trouwde hij alsnog met haar.

Scroll naar boven
Vraag stellen
Heb je een vraag?
Hi! Ik ben Danny van ARMBND. Ik help je graag als je vragen hebt over het merk ARMBND, onze producten en/of bestellingen.